zaterdag 12 september 2020

Go big or go home

Vanaf het moment dat ik een paar jaar geleden Pinterest ontdekte en daar een gehaakte bedsprei zag, stond het maken van zo'n sprei op mijn wensenlijstje.

Ik had mezelf daarbij wel de voorwaarde gesteld dat ik echt gesettled moest zijn. Dat de slaapkamer volledig naar mijn smaak ingericht zou zijn en dat ik lang van het eindresultaat zou kunnen genieten.

In het chalet was dit zeker niet aan de orde, omdat dat volledig gemeubileerd was en ik er niks aan kon veranderen. Voor het huurhuis had het in principe gekund, waar het niet dat ik ervoor had gekozen het oude behang te laten zitten en er niet de (duurdere) vloerbedekking naar mijn smaak in wilde leggen. Ik wist immers niet hoe lang ik daar zou wonen.

Inmiddels ben ik bijna vier jaar verder, woon ik samen met mijn lief in een koophuis en zijn we van plan om hier nog lang en gelukkig te wonen. Tijd voor de bedsprei dus.

Na enige zoeken - want via Pinterest kon ik niet bij het patroon komen - bleek de opgeslagen Pin, de Double Trouble deken van Haakplein te zijn. De CAL van 2017. Het patroon bestaat uit 29 delen, wat alles bij elkaar naar schatting 200 - 250 pagina's beslaat.


De deken bleek ontworpen voor 1 m 30 bij 2 m 00. Een beetje te kDlein voor een twee persoonsbed. Wat rekenwerk later, bleek dat als ik 4 herhalingen van het patroon in de breedte extra zou maken, de sprei de gewenste breedte zou krijgen. De benodigde hoeveelheid wol: 85 bollen katoen van Drops Muskat. Alles bij elkaar bijna 9000 meter katoen.


Nu maar eens kijken hoe lang ik er uiteindelijk over ga doen.

1 opmerking: