donderdag 19 maart 2020

Vooruitgang

In een tijd waar veel zaken, zoals sporten, uitgaan en elkaar simpelweg de hand kunnen schudden, tot stilstand zijn gekomen, blijft bij ons de verbouwing onverminderd voortgaan.

Op 21 februari hebben we de sleutel van ons huis in ontvangst mogen nemen. In de video hieronder krijg je een beeld van hoe het huis er op dat moment aan toen was.Vanaf de start van het verbouwen wisten we dat we op 14 april een deadline hadden staan. Dan wordt namelijk de keuken geplaatst. En die tijd moet het installatiewerk (gas, water, elektra), het stucwerk en het laminaat voltooid zijn.

Vol goede moed zijn we in de eerste week met het sloopwerk begonnen. Er werd veel verwijderd: de keuken, een kozijn tussen de hal en de keuken, delen van de badkamer, kasten die we niet willen gaan gebruiken, behang en heel veel losse schroeven, spijkers en beugeltjes. 

Ook deden we een dwaze poging om de nicotineaanslag van 27 jaar roken van het plafond te verwijderen. Het middel werkte op zich prima, maar het werd een gigantisch waterballet, was erg arbeidsintensief en de oude latex kwam na de behandeling los van het plafond (hiermee was wel meteen de nicotine van het plafond verwijderd). 

We waren erg blij met de tip van de stucadoor die de eerste week kwam kijken: gebruik Veveo Collix Aqua Mur Mat. Een latex die de nictotine isoleert; de geur en kleur kunnen er niet doorheen, waardoor het stucwerk mooi wit blijft en je geen rooklucht meer in huis hebt.

Na het bezoek van de stucadoor hadden we de tweede deadline; hij wilde twee weken voor het plaatsen van de keuken in het huis om alle plafonds en muren aan te pakken. Wel moesten we voor die tijd nog het een en ander voor hem voorbereiden. De plafonds behandelen met de speciale latex, alle betonnen muren opschuren zodat de losse stukjes behang eraf waren en alle oude gipsplaten van nieuwe gipsplaten omdat het bruine papier van de oude platen anders door het stucwerk heen zouden komen.

Eenmaal een week onderweg, konden we grotendeels beginnen met opbouwen. Op de video hieronder kunnen jullie zien hoe ver we op 7 maart waren.


De deadline die nu als eerste in zicht komt is 30 maart. Dan begint de stucadoor. Hopelijk halen we deze deadline en kan ik jullie (ruim) voor die tijd een video laten zien van een huis dat volledig stuc-klaar is.

PS: we hebben het oude bad, twee radiatoren, leidingwerk en de vele schroeven en spijkers op laten halen door de oud-ijzerboer en kregen er nog een klein zakcentje voor. Want zeg nu zelf, alle kleine beetjes helpen.
1 opmerking: