woensdag 26 juni 2019

Foutje in het ontwerp

Begrijp me niet verkeerd, sinds de verhuizing van het chalet naar mijn huurhuis ben ik groot fan van IKEA. Inmiddels bestaat mijn huisraad dan naar schatting ook voor 40 tot 50% uit spullen van IKEA. Voor een mooi prijsje kun je leuke meubels en accessoires kopen, die behoorlijk gemakkelijk in elkaar te zetten zijn en ook heel acceptabel zijn van kwaliteit.

Zo had ik onlangs ook een nieuw dekbed en hoofdkussens nodig, want structureel met zijn twee├źn onder een dekbed van 2.00 m slapen op een matras van 1.80 m bleek aan de krappe kant en de kussens waren in de afgelopen jaren uit elkaar geslapen. Opnieuw naar IKEA, het dekbed en de kussens ingeslagen en daarna op weg naar de dekbedovertrekken, want ook die had ik een nieuwe nodig aangezien de oude nooit zouden passen.

Eenmaal thuis aangekomen, heb ik IKEA op hun eerste ontwerpfoutje betrapt. Normaliter zijn kasten en inzetstukken of opbergdoosjes qua maat altijd op elkaar afgestemd. Een bestekverdeler van IKEA pas precies in de keukenlades van IKEA, maar minder goed of niet in keukenlades van andere merken.

Bij het ontwerpen van de kussenslopen is er helaas iets niet helemaal goed gegaan. De kussens blijken veel kleiner dan de slopen. Zoveel kleiner dat de kussens er zelfs overdwars in passen. Maar dan hebben we vervolgens een flinke lap stof los hangen.Op verzoek van vriendlief, heb ik de naaimachine erbij gepakt en in twee middagen de kussenslopen naar een passend formaat omgetoverd. Zelf had ik niet heel veel problemen met de overtollige stof, maar zonder slaapt toch echt een stuk lekkerder..... zzzzzzzz


Geen opmerkingen:

Een reactie posten