donderdag 18 juli 2019

Afdankertje of ingenieus ophangsysteem?

Inmiddels al weer drie jaar geleden kreeg ik van een oud-collega, die vogelaar was, een staartveer van een Argus fazant. Ik kan jullie vertellen: dat is met een lengte van 50 cm niet zomaar een veertje.

Al lange tijd had ik de plannen om de veer ergens in mijn huis ten toon te stellen. Maar waar laat je zo'n veer. Zeker met een grijpgrage kat in huis. Ergens op laten steunen is lastig, er worden nu eenmaal geen Argus fazant staartvleugel-steuntjes in de winkel verkocht. Ook is neerleggen geen optie, want dan zie je het niet of nauwelijks. En Ella kan vrijwel overal opklimmen, dus dan ligt de veer nergens veilig.

Tijdens het opruimen van mijn kledingkast en dan specifiek de ondergoedlade, kwam ik tot een oplossing. Een deel van een afgedankte bh heeft een tweede leven gekregen.

Gewapend met een schaar, secondelijm, dubbelzijdig plakband en een sat├ęprikker, heb ik de bh van haar haakjes en oogjes onderdaan. De oogjes heb ik op twee plaatsen op de veer gelijmd. Nadat de lijm voldoende was gedroogd, heb ik de haakjes aan de oogjes bevestigd en de oogjes vervolgens met behulp van wat dubbelzijdig plakband en nog meer secondelijm op de muur gepositioneerd.
Zie aldaar een ingenieus ophangsysteem voor een staartveer van een Argus fazant gemaakt van afgedankt kledingstuk. Duurzaam of niet?

1 opmerking: