donderdag 28 september 2017

Bolide te leen

Ruim een maand geleden had ik naar mijn weet een onschuldige keelontsteking. Een paar dagen op bed uitgeziekt en het ging wel weer. Een week later had ik wat last van mijn been, maar daar zocht ik ook ik niks achter. Naar mate de week vorderde kreeg ik echter ook last van mijn enkel, elleboog en vingers.
 
Toch maar eens naar de dokter. Die kon eigenlijk niks vinden, maar omdat de pijn steeds erger werd en steeds meer gewrichten zeer gingen doen toch maar wat bloedonderzoek laten doen. Drie dagen later en nog twee keer bloedprikken, zat ik bij de reumatoloog met de diagnose 'reactieve artritis' na de keelontsteking. Oftewel mijn lichaam accepteert de gevormde antistoffen niet en daardoor zijn mijn gewrichten ontstoken geraakt.

Aangezien lopen bijna niet ging en mijn spierkracht aardig is afgenomen, heb ik een bolide te leen. De eerste dagen na de diagnose en de start van het behandelplan kon ik op die manier toch naar buiten zonder te hoeven lopen. Inmiddels twee weken verder gebruik ik hem meer als rollator en rustpunt als ik aan het oefenen ben met lopen.
 
 
Mijn handen waren ook ontstoken. Quilten was te zwaar door meerdere lagen stof op elkaar. Bij borduren was mijn naaldje te klein om vast te houden. Uiteindelijk heb ik het punnikpoppetje van zolder gehaald. Strengen in zwart, grijs en wit gaan gevlochten uiteindelijk een vloerkleedje vormen.
 
 
Een bol van 100 gram wol van de Zeeman is 16,95 meter gepunnikt lont. Ik denk dat ik nog wat meer nodig ga hebben voor ik een kleedje kan maken.
 
 
Gisteren ook nog een klein kraamcadeautje voor het neefje van een vriendin gemaakt. Een voorbeeldje van Pinterest, een restje blauwe wol en anderhalf uur freubelen later had ik een olifantje voor aan een bijtring.
 
 
De komende tijd moet ik nog rustig aan doen. Veel meer dan lezen en handwerken lukt niet, dus er zullen nog wel wat kleine projectjes langskomen.

2 opmerkingen:

  1. O wat klinkt dit naar. Heel veel beterschap.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Gelukkig heb ik de rolstoel afgelopen weekend weer terug kunnen brengen.

      Verwijderen