zondag 18 juni 2017

5 jaar Yellowcab

Donderdag 5 april 2012. De dag dat de ik mijn eerste eigen boot, een Yngling genaamd de Yellowcab,  kocht en op kon halen in Roermond. Inmiddels zijn we ruim vijf jaar verder en na de nodige uren klussen heb ik de boot precies zoals ik me hem die dag voor ogen had.
 
Bij aanschaf was de romp voorzien van een citroengele kleur (originele gelcoat), de waterlijn was wit en het onderwaterschip was rood.
 
 
Aangezien ik de boot Yellowcab had genoemd, wilde ik een diepere kleur geel en daar vond ik een zwarte waterlijn en donker onderwaterschip beter bij passen.
 
3 jaar geleden heb ik gedurende de winter van 2013 - 2014 het dek een opfrisbeurt gegeven en tegelijkertijd heb ik het onderwaterschip aangepakt. Van een telfonhoudende rode kleur via een bitumenachtige - slechte te schuren -  onderlaag naar een mooie donkergrijze onderkant. Tevens de waterlijn heb ik toen veranderd van wit naar zwart.
 
 
Ik had me toen behoorlijk verkeken in de hoeveelheid werk, waardoor ik erg op zag tegen het lakken van de romp. Vorig jaar heb ik toch de stoute schone aangetrokken en ben ik aan de romp begonnen. De weg die ik daarbij heb afgelegd, staat al in eerdere berichten van mijn blog.
 
 
Ook het ontwerpen van de naam heb ik al eerder vermeld. Toch vond ik het aparte gewaarwording om een ontwerp dat al vijf jaar in mijn hoofd zat, uiteindelijk op de romp te zien verschijnen.
 
 
 Afgelopen maandag is de Yellowcab, vijf jaar na de aanschaf, in de gewenste kleur voorzien van haar naam te water gegaan. Inmiddels ligt ze in haar thuishaven en kan ik me richten op het varen met de boot in plaats van er aan te klussen.
 

1 opmerking: