donderdag 18 augustus 2016

Mix up the magic!

Een stralende zondagochtend in augustus. Dé ideale gelegenheid om eens lekker uit te slapen, uitgebreid te ontbijten en een lange wandeling door het bos te maken, zou je zeggen. Mijn zondagochtend zag er deze week iets anders uit.
 
Ik was volop aan het klussen. Afplakken, stofvrij maken, epoxyprimer aanmaken en schilderen. Om epoxyprimer aan te maken, moet je nauwkeurig werken. Er komt zelfs een weegschaal bij aan te pas. In dit geval was het 600 gram basis met 150 gram verharder. Op het gevoel nog wat verdunner toevoegen om de primer op de juiste dikte te krijgen. Mengen en klaar is kees!
 
 
Gewapend met latex handschoenen, verfgereedschap en een halfgelaatsmasker tegen de giftige dampen die van de epoxy af komen, kon het schilderen beginnen. Na anderhalf uur schilderen was de ochtend voorbij en zat het werk erop.
 
 
En waar doe ik het allemaal voor..... Om mijn boot Yellowcab een nieuw kleurtje te geven. De kleur die er op zat, was 41 jaar oud en kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Als het goed is, kan na deze laag primer de eerste laag kleur erop!
 
  

1 opmerking: