donderdag 19 september 2019

Gezinsuitbreiding

Maart 2018 kwam ik in mijn eentje in mijn huis wonen. Omdat de avonden toch wel behoorlijk lang en stil waren in mijn eentje,v kwam niet lang daarna in juni kleine Ella erbij. Hiermee werd het een huishouden van twee, geregeerd door koningin Ella met mijzelf als haar bediende.


Rond juli dit jaar is met het bij mij intrekken van mijn vriend, het huishouden gegroeid naar een huishouden van drie. Nog steeds geregeerd door koningin Ella, maar nu met twee bedienden.

Mijn huis is niet groot, maar toch was het met zijn drie├źn nog niet vol genoeg. We merkten dat Ella vaak met ons probeerde te spelen alsof wij ook katten zijn. Tevens zit ze overdag toch regelmatig lange tijd alleen. En daarom hebben we na lang nadenken besloten om voor een tweede kat te gaan. 

Na het afzoeken van internet en de asiels in de regio zijn we gevallen voor de kitten Peterselie, inmiddels omgedoopt tot Tibby. Een zwervertje gevonden bij een hotel en licht verwilderd. Hiermee heeft ze een behoorlijk rugzakje en heeft ze eerst bij een kattengedragstherapeute in de opvang gezetten. Maar inmiddels is ze dusdanig geresocialiseerd dat ze afgelopen zondag - na 5 - 6 weken wachten - naar huis mocht komen.

Aangezien ze eerst goed aan mijzelf en mijn vriend moet wennen, alvorens we haar aan Ella kunnen introduceren, zit ze apart in een van de slaapkamers. We hebben de kamer dusdanig ingericht dat er diverse schuilplekken zijn en ze heeft natuurlijk een flinke voorraad speelgoed gekregen. Uiteraard was ze de eerste middag en avond wat bang. Voorheen had ze haar broertje en zusje en nu zat ze alleen in een onbekende omgeving.


Inmiddels zijn we vier dagen verder. Met meerdere (nat)voer momenten op een dag, tussendoor nog wat spelen en het belonen van goed gedrag met lekkere kattensnoepjes zijn we al een heel eind gekomen. Zo heeft ze zich vandaag al uitgebreid door me laten aaien, wordt er in het zicht gewoon gegeten en ligt ze lekker op de grote stoel wanneer ik binnen kom, zonder weg te schieten


1 opmerking: