maandag 8 januari 2018

Van Frans koekblik naar Snelle Zeebaars......

Laat me de titel even uitleggen. Sinds ik kan autorijden, heb ik vrijwel alle auto's waar ik langere tijd in heb gereden een naam gegeven. Zo reed ik Stees, een grote stationcar wat je fonetisch uitspreekt als stesjenkar. Verder was er Zoef, want die was zo snel op het gaspedaal dat die er als een haas van door ging bij het stoplicht.

Toen ik bijna twee jaar geleden mijn Peugeot kocht, kon ik niet echt een naam vinden. Veel verder dan Propje kwam ik niet. Maar naarmate we samen meer kilometers doorbrachten, bleek de naam 'Koekblik' haar liefkozend het beste te passen. Het dichtslaan van de deur klonk altijd wat blikkerig, ze had hier en daar wat kraakjes en piepjes en met de versnellingsbak was het soms een verrassing of die soepel schakelde. Net als dat het bij een koekblik een verrassing is welke soort koekjes je aantreft.

 
En hoewel ze gedurende 1 jaar en 9 maanden me altijd trouw van A naar B had gebracht en er inmiddels bijna 20.000 km extra op de teller stond, vond ik het onlangs tijd voor een andere auto. De keuze is gevallen op een Suziki Swift.

 
Nu zat ik laatst bij een sushi restaurant en zag daar tot mijn verbazing 'suzuki' op de kaart staan. Dit bleek 'zeebaars' te betekenen. En 'swift' staat voor rap of snel. Dus vandaar een Snelle zeebaars. Niet bepaald een vlotte naam.... Ook hier nog maar wat kilometers maken om te kijken wat de uiteindelijke naam wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten