woensdag 26 oktober 2016

Omgedoopt.......

Toen ik 4,5 jaar geleden mijn boot kocht, had ze geen naam. Op de romp stonden wel afdrukken van voorgaande namen. Maar de naam 'Snelle Jelle' deed me niet echt iets. Aan mij dus de moeilijke taak om een nieuwe naam te bedenken.
 
Mijn boot is van het type Yngling met een gestileerde Y als zeilteken. Dat wilde ik graag in de naam opnemen. Tevens wilde ik iets doen met de kleur van de boot: geel. Al gauw kwam ik toen op het Engelse 'Yellow'. Daar moest alleen nog iets bij, want alleen 'Yellow' is geen naam. 
 
Toen ik klein was, ben ik ooit op het Haringvliet een boot met de naam 'Taxi' tegengekomen. En die naam is blijven plakken. Na allerlei mogelijke combinaties te hebben bedacht, bleef bij mij de naam Yellowcab hangen. Aangezien in New York de gele taxi's ook wel Yellowcab's worden genoemd was voor mij het cirkeltje rond. Dat moest de naam zijn.
 
Bij een naam hoort ook een logo. Je laat niet eenvoudig een sticker maken in het lettertype 'Arial' wat je vervolgens op je boot plakt. Het beeld dat ik van mijn logo had, zat al sinds die tijd in mijn hoofd. De blokken van de Checker Cab, de Y van het zeilteken en een strak lettertype voor de rest van de naam.
 
Ik heb alleen nooit de tijd genomen om het op papier te zetten. Ik vond dat eerst de romp van de boot een nieuw kleurtje moest hebben voor de naam erop kon. Maar dat was zo'n grote klus dat ik dat telkens vooruit bleef schuiven.
 
Nu de romp is geschilderd, was het ook tijd voor het logo. De afgelopen week heb ik zitten puzzelen, tekenen, uitgummen, opnieuw tekenen en schilderen. En nu is het klaar. Het ligt nu bij de drukker om stickers te laten maken, die vervolgens in het voorjaar op de romp gaan.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten